Aarhus Universitets segl

Multiskala in situ-karakterisering af emulsioner og geler: Fra grænseflader dynamikker til geleringsmekanismer

Ph.d.-forsvar, mandag den 22. september 2025. Dionysios D. Neofytos

Dionysios D. Neofytos

I sit ph.d.-studie har Dionysios D. Neofytos arbejdet med at afdække de underlæggende processer der styrer strukturdannelsen i komplekse fødevarer (soft matter). For at forbedre den nuværende forståelse herom har han anvendt de nyeste metoder inden for mikrofluidik-systemer koblet med spektroskopisk mikroskopi. Mange af de fødevarer vi har i dag, er meget sammensatte og består af flere faser med strukturelle egenskaber i mange niveauer.  Derfor har Dionysios i projektet anvendt en modelbaseret tilgang til at undersøge, hvordan ingredienser og procesbetingelser påvirker centrale strukturelle egenskaber. Hans forskning har primært fokuseret på at forstå krystallisering af emulgeret fedt, proteinstrukturer ved olie–vandgrænseflader, samt dannelse af overordnede proteinstrukturer i komplekse multisystemer. Ved at kombinere in situ-teknikker med en multiskala analytisk tilgang har Dionysios D. Neofytos herved bidraget med ny, grundlæggende viden om, hvordan matrixsammensætning og procesforhold påvirker sammenhængen mellem struktur og funktion i fødevarer. Dette arbejde giver et videnskabeligt fundament for at udvikle næste generation af mere stabile, bæredygtige og funktionelle fødevareprodukter.

Ph.d.-studiet blev gennemført ved Institut for Fødevarer, Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet.

Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.

Tid: Mandag den 22. September 2025 kl. 9.00
Sted: Agro Food Park 48, lokale 5910-214, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Agro Food Park 48, 8200 Aarhus
Afhandlingens titel: In situ-karakterisering af emulsioner og geler: Multiskalaindsigt i proteiners interfaciale dynamik og gelationsmekanismer
Kontaktinfo: Dionysios D. Neofytos, e-mail: dneofytos@food.au.dk, tlf.: +45 61547112
Bedømmelsesudvalg:

  • Lektor Elke Scholten, Gruppen for Fysik og Fysikalsk Kemi af Fødevarer, Wageningen Universitet, Holland
  • Seniorforsker Flemming Møller, International N&H ApS (et datterselskab af IFF), Aarhus, Danmark
  • Professor Lotte B. Larsen (formand), Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Danmark

Hovedvejleder:
Professor Milena Corredig, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Danmark
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk

Forsvaret er offentligt.
Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Technical Sciences (GSTS), Ny Munkegade 120, bygning 1521, 8000 Aarhus C