Smagen af kultiveret kød: Effekten af fedtsyrer og modning på smagsprofilen af kultiveret svinekød
Ph.d.-forsvar, Tirsdag den 2. september 2025, Anupam Abraham

I løbet af sin ph.d. fokuserede Anupam Abraham på dyrket kød og undersøgte specifikt lipidtilsætning og modning efter høst. Hans forskning belyste, hvordan forskellige fedtsyrer påvirker lipidakkumulering i dyrkede muskelceller. Han undersøgte også, hvordan modning efter høst påvirker dannelsen af smagsforstadier i dyrket kød. Derudover analyserede han de flygtige forbindelser, der dannes under opvarmning af forskelligt behandlede prøver af kultiveret kød.
Disse resultater giver ny indsigt i inkorporeringen af lipider i kultiveret kød og fremhæver den rolle, som både lipider og modning spiller i udformningen af smagsprofilen for kultiveret svinekød.
Ph.d.-studiet blev gennemført på Institut for Fødevarevidenskab, Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet.
Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.
Tidspunkt: den 2. september 2025, kl. 10
Sted: Lokale 5910-214, Institut for Fødevarevidenskab, Aarhus Universitet, Agro Food Park 48, 8200 Aarhus N
Titel på ph.d.-afhandling VELSMAGENDE KULTIVERET SVINEKØD: INDVIRKNING AF LIPIDTILSÆTNING OG MODNING EFTER DYRKNING PÅ SMAGSPROFILEN AF KULTIVERET SVINEKØD
Kontaktoplysninger: Anupam Abraham, e-mail: anupam.abraham@food.au.dk, tlf: +45 91413465
Medlemmer af bedømmelsesudvalget:
Seniorforsker Tone-Kari Østby, Nofima, Norge
Lektor Christian Pablo Pennisi, Institut for Sundhedsvidenskab og Teknologi, Aalborg Universitet, Danmark
Professor Lotte Bach Larsen, Institut for Fødevarevidenskab, Aarhus Universitet, Danmark (forperson)
Hovedvejleder: Professor Jette Feveile Young, Institut for Fødevarevidenskab, Aarhus Universitet, Danmark
Medvejledere:
Professor Margrethe Therkildsen, Institut for Fødevarevidenskab, Aarhus Universitet, Danmark
Lektor Martin Krøyer Rasmussen, Institut for Fødevarevidenskab, Aarhus Universitet, Danmark
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.
Forsvaret er offentligt.
Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Technical Sciences (GSTS), Ny Munkegade 120, bygning 1521, 8000 Aarhus C