Virkninger af foderets indhold af fytokemikalier på pesticidkoncentrationer i honningbier - en metabolomics-tilgang

Ph.d-forsvar, mandag den 15. februar 2021. Hamidreza Ardalani

15.02.2021 | Helle Mitzi Thomsen Reichl

Hamidreza Ardalani

Honningbier er vigtige bestøvere som er udsat for adskillige stressfaktorer, såsom skiftende blomsterressourcer, parasitter og landbrugskemisk eksponering. Hamidreza Ardalani studerede virkningen af fytokemikalier på restkoncentrationer af pesticider i honningbier. Han implementerede massespektrometri-baserede metabolomics teknikker for at undersøge, hvordan forskellige diæter påvirker metaboliseringen af pesticider i honningbier. Hamidreza Ardalani undersøgte virkningen af fytokemikalier på honningbiers metabolom i tilstedeværelse og fravær af pesticider. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af, hvordan forskellige diæter forbedrer honningbiernes afgiftningssystem, når de støder på forskellige klasser af pesticider.

De opnåede forskningsresultater bidrager til forståelse af, hvordan bindevævet bliver dannet, og hvilke mekanismer kroppen anvender til at modvirke nedbrydelsen af bindevævet, som det fx ses ved gigtsygdomme.

Tid: Mandag den 15. februar 2021 kl. 10:00

Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Karina Rysholt Christensen; kch@agro.au.dk

Afhandlingens titel: Effects of dietary phytochemicals on residual pesticide concentrations in honey bees – a metabolomics approach

Kontaktinfo: Hamidreza Ardalani, e-mail: hamidreza.ardalani@agro.au.dk, tlf.: +45 52804830