Ikke-destruktive teknikker til kortlægning af drænrør i marken

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 27. april 2021. Triven Koganti

27.04.2021 | Helle Mitzi Thomsen Reichl

Triven Koganti

I sit Ph.d.-studie har Triven Koganti arbejdet med forskellige sensorbaserede teknikker til kortlægning af drænrør på landbrugsarealer. I studiet er der anvendt overfladebaserede sensorer såsom en georadar og et magnetometer. Der er også arbejdet med dronebaserede teknikker, hvor der blev brugt forskellige kameratyper. Formålet har været at undersøge, hvilke metoder, der var bedst egnede til at lokalisere drænrørene i marken. Triven Koganti har i sit studie udført undersøgelser både i Danmark og i Midtvesten i USA i områder med forskellige jordtyper og forskellige dræningsteknikker. Bla. varierer størrelsen af drænrørene, der bruges i henholdsvis Danmark og USA.

Forskningen har bidraget til forståelsen af anvendeligheden af forskellige ikke-destruktive sensorteknologier til kortlægning af drænrørenes beliggenhed. Triven Koganti har udarbejdet retninglinjer baseret på beslutningsstøttediagrammer, der skal hjælpe landmænd/byggeledere/oplandshydrologer til at anvende de mest optimale teknikker for at få succes med drænkortlægningen.

Tid: Tirsdag den 27. april, 2021 kl. 13:00
Sted: Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Karina Rysholt Christensen,  kch@agro.au.dk.
Afhandlingens titel: Mapping of agricultural subsurface drainage systems using proximal and remote sensors
Kontaktinfo: Triven Koganti, e-mail: triven.koganti@agro.au.dk, tel.: +45 91732010

Professor Viacheslav Adamchuk, Department of Bioresource Engineering, McGill University, Canada

Lektor Majken Caroline Looms Zibar, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, Danmark