PoN – et SOS for bæredygtighed

Ph.d.-forsvar, fredag den 20. november 2020. Jakob Raffn.

20.11.2020 | Sunitha Satkunam

Jakob Raffn

Igennem sit Ph.d. studie udforsker Jakob Raffn et af vor tids fundamentale paradokser, navnlig at ’samfund på trods af øget viden omkring bæredygtighed ikke bliver bæredygtige’. De økonomiske-, videnskabelige-, politiske-, teknologiske-, og filosofiske systemer med flere, udgør tilsammen samfundets operativsystemer (SOS). Da disse i deres nuværende konfigurationer ikke fordrer bæredygtighed, er det nødvendigt at udvikle nye samt afprøve og raffinere disse. Processen skal selvfølgelig dokumenteres nøgternt og deles åbent.

Politics of Nature (PoN) er et SOS i brætspilsform der muliggør en legende udforskning af et alternativt politisk system inspireret af den franske filosof Bruno Latour’s bog af samme navn. I PoN er alle ting lige virkelige og nyder lige rettigheder til at have deres eksistens forhandlet, hvilket står i kontrast til de fleste samtidige politiske processer hvor mennesket indtager privilegerede roller. PoN suppleres af en digital version, og det testes hvordan PoN fungerer som vandallokeringssystem i Eerste River i Sydafrika.

Tid: Fredag den 20. november kl. 13.00
Sted: Auditoriet, 8814-3075, Blichers Alle 20, 8830 Tjele, Aarhus Universitet
Forsvaret afholdes også online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Karina Rysholt Christensen; kch@agro.au.dk.
Afhandlingens titel: Playing with societies’ operating systems to ensure sustainable water use
Kontaktinfo: Jakob Raffn, e-mail: raffn@agro.au.dk, tel.: +45 60135257
Professor emeritus Henrik Moller, Centre for Sustainability: Agriculture, Food, Energy, Environment, University of Otago, New Zealand
Associate Professor Anders Kristian Munk, Department of Culture and Learning, Aalborg University, Denmark