Lys of datalagring – at skifte hukommelseselementer med laserpulser

Ph.d.-forsvar, fredag den 26. juni 2020. Hanna Becker.

26.06.2020 | Sunitha Satkunam

Hanna Becker

Hanna Becker har under hendes ph.d.-studier undersøgt kombinationen af optiske integrerede kredse og datalagring med henblik på en mulig fremtidig hukommelses teknologi med lavt energiforbrug. Integrationen af fotonik med en nyskabende magnetisk-optisk lagrings teknologi kræver en grænseflade og en metode til at koble lys fra den optiske mikrochip til de lysfølsomme lagrings-elementer. Baseret på omfattende simuleringsarbejde har Hanna designet og undersøgt fotoniske koblere til brug i den beskrevne optoelektriske lagringsteknologi. Koblerne udmærker sig ved deres evne til at fokusere lys til et meget lille brændpunkt hvilket muliggør skift af lagrings elementer på sub-mikrometer skala. Visse designs tillader desuden kontrol over polarisationen af det udsendte lys, hvilket muliggør polarisationsbaserede omskiftere. Ph.d.-projektet indeholder desuden eksperimentel karakteristik af de designede koblere og alle afgørende simuleringer relateret hertil. Designmetoden og de fabrikerede komponenter kan desuden finde generel anvendelse i integrationen mellem fotonik og elektronik. Forskningsresultaterne bidrager til SPICE-projektet (Spintronic-Photonic Integrated Circuit platform for novel Electronics) med det formål at demonstrere fotonisk-spintronisk integration.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Department of Engineering - Photonic Integrated Circuits, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag d. 26 juni 2020 kl. 14:30
Sted: Afholdes på Aarhus Universitet. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Martijn Heck mheck@eng.au.dk
Afhandlingens titel: Grating Coupler Enabled Silicon Photonics Platform for Spintronic-Photonic Memory
Kontaktinfo: Hanna Becker, e-mail: hanna.becker@eng.au.dk, tel.: +45 93508638
Lektor Haiyan Ou, Department of Photonics Engineering, DTU, Denmark
Lektor Robert Halir, Department of Communications Engineering, University of Malaga, Spain
Professor Preben Kidmose (formand), Department of Engineering, Aarhus Universitet
Main supervisor:
Lektor Martijn Heck, Department of Engineering, Aarhus University
Language: Ph. d.-afhandlingen forsvares på engelsk

Pga. situationen med coronavirus er Aarhus Universitet fysisk lukket. Afhandlingen vil derfor ikke ligge til gennemsyn på ph.d.-administrationens kontorer. I stedet kan interesserede rette henvendelse via følgende e-mailadresse: gradschool.tech@au.dk og få en digital kopi af ph.d.-afhandlingen. Bemærk, at i særlige tilfælde kan det være nødvendigt at indgå individuel aftale om gennemsyn af ph.d.-afhandlingen.