Billige katodematerialer til stationær energilagring

Ph.d.-forsvar, fredag den 27. november 2020. Solveig Kjeldgaard.

27.11.2020 | Sunitha Satkunam

Solveig Kjeldgaard

I løbet af sit ph.d.-studium har Solveig Kjeldgaard forsket i elektrodematerialer til stationær energilagring, med fokus på Prussian Blue Analoger (PBA). Solveig Kjeldgaard har undersøgt hvordan forskellige syntesemetoder influerer strukturen af PBA, og de opnåede forskningsresultater bidrager til forståelsen af sammenhængen mellem syntesemetode, struktur og egenskaber. Derudover har Solveig Kjeldgaard undersøgt hvordan bl.a. elektrolyt-komposition, pH og PBA-syntese influerer kapaciteten af vandige PBA/zink celler.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Faculty of Technical Sciences og Institut for Kemi, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag den 27. november 2020 kl. 13.00.
Sted: Bygning 1514, lokale 213, Auditorium I, Institut for Kemi, Aarhus Universitet, Langelandsgade 140, 8000 Aarhus C.
Forsvaret afholdes også online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Solveig Kjeldgaard, solveig@eng.au.dk.
Afhandlingens titel: Prussian Blue Analogues – a low cost cathode material for stationary energy storage
Kontaktinfo: Solveig Kjeldgaard, e-mail: solveig@eng.au.dk, tlf.: +45 40 68 94 23
Lektor Reza Younesi, Institut for Kemi, Uppsala Universitet, Sverige
Lektor Dorthe Bomholdt Rasmussen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet, Danmark