Kostfiber og protein: Ændringer i fødevarenedbrydning, fermenteringsmønster og stofskifterespons

Ph.d.-forsvar, onsdag den 28. oktober 2020. Yetong Xu

28.10.2020 | Helle Mitzi Thomsen Reichl

Yetong Xu

I løbet af sine ph.d.-studier har Yetong Xu undersøgt effekterne af kostfiber og protein på stofskiftets sundhedstilstand. Stofskiftesygdomme er livsstilsrelaterede sygdomme, som er blandt de største trusler mod folkesundheden verden over. Yetong Xu har undersøgt, hvordan kostfiber og protein påvirker fødevarenedbrydningen og fermenteringsmønstrene i tarmsystemet og sammenholdt dette med stofskifteresponsen hos henholdsvis magre og overvægtige svin. De nye forskningsresultater vil bidrage til forståelsen af, hvordan mekanismerne ved kostomlægninger påvirker stofskiftereguleringen.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab, Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Onsdag den 28. oktober 2020 kl. 10.00
Sted: For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Charlotte Steffensen; charlotte.steffensen@anis.au.dk

Afhandlingens titel: Dietary fiber and protein: Changes in degradation, fermentation pattern and metabolic response of lean and obese pigs
Kontaktinfo: Yetong Xu, e-mail: yetongxu@anis.au.dk, tlf.: +45 50641816
Senior research scientist Sergio Polakof, Human Nutrition, French National Institute for Agricultural Research (INRA), Frankrig
Senior Lecturer, Associate Professor Anne Nilsson, Department of Food Technology, Engineering and Nutrition, Lund University, Sverige
Seniorforsker Ole Højberg (formand), Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
Seniorforsker Helle Nygaard Lærke, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
Seniorforsker Mette Skou Hedemann, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
Professor Knud Erik Bach Knudsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
Sprog:
Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.

Pga. situationen med coronavirus vil afhandlingen ikke ligge til gennemsyn på ph.d.-administrationens kontorer. I stedet kan interesserede rette henvendelse via følgende e-mailadresse: gradschool.tech@au.dk og få en digital kopi af ph.d.-afhandlingen. Bemærk, at i særlige tilfælde kan det være nødvendigt at indgå individuel aftale om gennemsyn af ph.d.-afhandlingen.