Hvordan man forvandler celluloseaffald til værdiskabende materialer - flere nye teknikker til celluloseudvikling.

Ph.d.-forsvar, fredag den 19. august 2022. Ziqian Li.

Ziqian Li

I løbet af sine studier forskede Ziqian Li i nye og effektive teknikker til depolymerisering af cellulose og modifikation til fødevareanvendelse. Den iboende højkrystallinske struktur af cellulose begrænser dens udvikling, og derved undersøges tre effektive metoder til at bryde den kædesammenfiltrede struktur af cellulose op. Til udviklingen af ​​cellulose som en energifri ingrediens i emulsionssystemerne, herunder mælk og is, blev der anvendt en vis modifikation af cellulose.

De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af, hvordan cellulose depolymeriseres, modificeres og serveres som en fedterstatning eller energifri ingrediens i emulsionssystemet til fødevareanvendelse.

Ph.d.-studiet er gennemført på Institut for Biologisk og Kemiteknik, Det Tekniske Fakultet, Aarhus Universitet.

Tid: Fredag ​​den 19. august 2022 kl. 10.00 - 13.00.

Sted: Frederik Nielsens Vej 2- 4, 8000 Aarhus C. Byg. 4120 Conference Center, lokale M2.

Titel på ph.d.-afhandling: Depolymerisation, Modifikation og Karakterisering af Cellulose til fødevareapplikationer

Kontaktoplysninger: Ziqian Li, e-mail: ziqian@bce.au.dk, tlf.: +45 91964636

Medlemmer af bedømmelsesudvalget:

Professor Manuel A. Coimbra, Departamento de Química, Universidade de Aveiro, Portugal

Lektor Lars Haastrup Pedersen, Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet, Danmark

Lektor Menglin Chen (forperson), Institut for Biologisk og Kemiteknik, Aarhus Universitet

Professor Zheng Guo, Institut for Biologisk og Kemiteknik, Aarhus Universitet, Danmark

Adjunkt Bekir Engin Eser, Institut for Biologisk og Kemiteknik, Aarhus Universitet, Danmark

Ph.d.-afhandlingen er tilgængelig til læsning på Graduate School of Technical Sciences/GSTS, Jens Baggesens Vej 53, bygning 5221, 8200 Aarhus N.