Metodologier for Inkorporering af Fluor i Små Organiske Molekyler

Ph.d.-forsvar, torsdag den 26. november 2020. Martin Bundgaard Johansen.

26.11.2020 | Sunitha Satkunam

Martin Bundgaard Johansen

I løbet af sit ph.d.-studium har Martin Bundgaard Johansen forsket i implementering af fluor i små organiske forbindelser. Naturen producerer kun en håndfuld forbindelser med fluor, men de er attraktive i eksempelvis den agrokemiske og den farmaceutiske industri. Inkorporering af fluor i bioaktive forbindelser er derfor begrænset til syntetiske metoder. Martin Bundgaard Johansen har undersøgt forskellige tilgange til at inkorporere fluor ved brug af blandt andet flowkemi og to-kammer reaktorer. De opnåede forskningsresultater bidrager til videreudvikling af kendte metodologier og udviklingen af nye strategier for implementeringen af fluor og fluorindeholdende fragmenter i små organiske molekyler.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Ingeniørvidenskabeligt Institut og iNANO, Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet.

Tid: Torsdag den 26. november 2020 kl. 14:00
Sted: Forsvaret afholdes online. For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Martin Bundgaard Johansen, bundgaard@inano.au.dk
Afhandlingens titel: Development of Fluorination Methods
Kontaktinfo: Martin Bundgaard Johansen, e-mail: bundgaard@inano.au.dk, tlf.: +45 26281836
Professor Axel Jacobi von Wangelin, Kemisk Institut, Hamborg Universitet, Tyskland
Professor Mogens Brøndsted Nielsen, Kemisk Institut, Københavns Universitet, Danmark
Professor Sven Gjedde Sommer (formand), Ingeniørvidenskabeligt Institut, Aarhus Universitet, Danmark
Professor Troels Skrydstrup, Kemisk Institut og iNANO, Aarhus Universitet, Danmark
PhD Anders T. Lindhardt, Dansk Teknologisk Institut, Life Science Division, Danmark.