Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

En god start på livet er nøglen til succes – Tildeling af probiotika til nyfødte pattegrise er en lovende strategi som sikrer robusthed ved fravænning

Ph.d.-forsvar, fredag den 25. juni 2021. Lea Hübertz Birch Hansen

25.06.2021 | Helle Mitzi Thomsen Reichl

Lea Hübertz Birch Hansen

I løbet af sit ph.d.-studium har Lea Hübertz Birch Hansen udført en funktionel in vitro screening for at kunne udvælge probiotiske stammer tilsigtet et produkt til nyfødte pattegrise. Det udvalgte probiotiske produkt blev evalueret i et proof of concept dyreforsøg, hvor formålet var at forstå effekten af tidlig probiotisk priming på den mikrobielle sammensætning i tarmen samt immunrespons. Lea Hübertz Birch Hansen forskede også i, om tidlig tildeling af probiotika øgede grisens robusthed under et E. coli podningsforsøg i fravænningsgrise.

De opnåede forskningsresultater bidrager til forståelsen af de mekanismer, som er involveret i tidlig tildeling af probiotika til pattegrise. Derudover giver resultaterne indsigt i effekten efter ophør af probiotika-tildeling samt under fravænningsdiarre.

Ph.d.-studiet er baseret på et erhvervs-ph.d.-projekt og er et samarbejde mellem Institut for Husdyrvidenskab, Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet og Chr. Hansen A/S, Animal Health Innovation.

Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.

Tid: Fredag den 25. juni 2021 kl. 14:00
Sted: Bygning 8814 , lokale 3050, M2, Institut for Husdyr, Aarhus Universitet, Blichers Alle 20, 8830 Tjele
For at modtage et link til begivenheden, send venligst en e-mail til Charlotte Steffensen; charlotte.steffensen@anis.au.dk.
Afhandlingens titel: RobustPig – Tidlig tildeling af probiotika til psattegrise
Kontaktinfo: : Lea Hübertz Birch Hansen, e-mail: dkleha@chr-hansen.com, tlf.: +45 22495109

Bedømmelsesudvalg:

Professor og Associate Director Andrew Van Kessel, Department of Animal and Poultry Science and Vaccine og Infectious Disease Organization, University of Saskatchewan, Canada

Professor Jerry Wells, Department of Animal Sciences, Host-Microbe Interactomics, Wageningen University and Research, Holland, og Department of Veterinary Medicine, University of Cambridge, England.

Seniorforsker Ole Højberg (formand), Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, Danmark

Universitetsvejledere:

Seniorforsker Nuria Canibe, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, Danmark

Professor Charlotte Lauridsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus University, Danmark

Virksomhedsvejledere:
Director i Innovation, Bea Nielsen, Chr. Hansen A/S Animal Health Innovation, Danmark

Scientific Affairs Senior Manager, Lisbeth Jørgensen, Chr. Hansen A/S Commercial Development, Danmark

Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk

Forsvaret er offentligt.
Pga. situationen med coronavirus vil afhandlingen ikke ligge til gennemsyn på ph.d.-administrationens kontorer. I stedet kan interesserede rette henvendelse via følgende e-mailadresse: gradschool.tech@au.dk for at få en digital kopi af ph.d.-afhandlingen. Bemærk, at i særlige tilfælde kan det være nødvendigt at indgå individuel aftale om gennemsyn af ph.d.-afhandlingen.

PhD defence